31-01-14

25-jarige Torhoutenaar krijgt in stationsbuurt klappen van jongens "die vinden dat de straat van hen is"

safe_imageCAJ20D9J.jpg


“Ik werd zonder enige reden plots geslagen en geschopt door twee jonge kerels die ik niet kende”, getuigt hij vandaag in De Weekbode Torhout. “Die gasten vinden dat de straat van hen is, maar moeten dringend beseffen waarmee ze bezig zijn. Iemand zomaar voor de lol in elkaar slaan: zien ze eigenlijk wel in hoe laag zoiets is?”

“Zonder aanleiding enorme klap in mijn gezicht”

Jürgen was die zondag 12 januari in de vroege morgen met een vriend naar café 57 in de Stationsstraat geweest en rond 4 uur besloten ze nog even te ‘verleggen’ naar een minder druk café. Zo belandden ze in de Apropoo, het café dat bij de dodelijke steekpartij ook al het mikpunt van de toenmalige daders was. “Ik stond wat met de jongedame achter de toog te babbelen toen er plots vanuit het niets een kerel van achter mijn rug verscheen en me zonder enige aanleiding een enorme klap in het gezicht gaf”, vertelt Jürgen. “Ik viel tussen de tafels en stoelen en werd keihard door een tweede gast in het gezicht geschopt. Toen ging het licht even uit: ik moet heel kort bewusteloos zijn geweest. Ik heb de cafébaas nog vaag horen roepen dat ze moesten ophouden. Ik neem die man trouwens niets kwalijk, want hij heeft me geen kwaad berokkend.”

Bloedend en duizelig verliet Jürgen samen met zijn kameraad de zaak. “De jongen die met me mee was, kan zelf niet met de auto rijden en dus heb ík dat gedaan: op automatische piloot. Pas achteraf heb ik het bloed aan het stuur en de autozetel gezien.”

Hersenschudding, beschadigde tanden, kapotte gezichtszenuw

Zijn huisarts stelde een hersenschudding en drie beschadigde tanden vast en vermoedde inwendige bloedingen en breuken aan de neus. Verder onderzoek in het Sint-Rembertziekenhuis toonde aan dat zijn neus effectief op diverse plaatsen gebroken was en een zenuw in zijn gezicht niet meer werkt. “Ik moet volgende week zelfs aan het gezicht geopereerd worden. Dus heb ik intussen klacht bij de politie neergelegd en een advocaat onder de arm genomen.”

De pandoering dateert al van zondag 12 januari in de vroege morgen, maar Jürgen komt er pas nu mee naar buiten. “Mijn gezicht heeft onherstelbare schade opgelopen en ik ben voor weken gedeeltelijk werkonbekwaam. De gevolgen voor mijn zelfstandig schoonmaakbedrijf zijn niet te overzien. Ik loop door de hele situatie contracten mis en kan zelf niet meer met mijn twee personeelsleden mee om opdrachten uit te voeren. De economische schade is erg groot. Bovendien hebben die twee mijn trots afgepakt, en die wil ik terug met die getuigenis. Ze moeten inzien dat ze fout bezig zijn.”

Bron: KW

De commentaren zijn gesloten.