10-02-14

Vier verdachten dodelijke raid Torhout op weg naar assisen

Kevin D. (rechts) zou de fatale steek aan het slachtoffer gegeven hebben.

c306b580-9017-11e3-927f-52c464cf5cea_web_scale_0_0529101_0_0529101___jpg_h380.jpg
Het onderzoek naar de dodelijke raid in de stationsbuurt in het West-Vlaamse Torhout is afgerond. Vier verdachten zijn op weg naar het assisenhof. ‘Hopelijk brengt dat de waarheid aan het licht’, zegt de moeder van het slachtoffer uit Ichtegem.Het ziet ernaar uit dat vier leden van de hiphopbende RAW13 zich binnenkort voor het hof van assisen moeten verantwoorden voor hun aandeel in de dodelijke raid in juli 2011. Daarbij kwam een 21-jarige jongeman uit Ichtegem om het leven.

‘Hopelijk brengt een proces de waarheid aan het licht’, zegt zijn moeder. ‘Ik zit al die tijd met vragen en zou die graag beantwoord zien. Dat wordt voor mij het belangrijkste in mijn verwerkingsproces.’

Op een zomeravond in juli 2011 zakten enkele leden van de hiphopbende RAW13 naar de Stationsstraat in Torhout af. Eén van hen had daar nog een rekening te vereffenen en had zijn makkers opgetrommeld. Tot de tanden gewapend stormden ze met een pick-up de straat vol cafés binnen. Ze haalden met messen uit naar omstanders en lieten een spoor van vernieling achter. Naast het dodelijke slachtoffer, raakten twee andere omstanders ook zwaargewond.

Het onderzoek is afgerond. Alle verdachten verschenen gistermorgen voor de Brugse raadkamer. Die besliste om twee van hen niet verder te vervolgen omdat ze niets met de feiten te maken hadden.

Vier leden van de hiphopbende RAW13 werden wel doorverwezen naar de Gentse kamer van inbeschuldigingstelling. Die zal bepalen of een volksjury over de feiten moet beslissen. ‘Maar wees maar zeker dat deze zaak richting het hof van assisen gaat’, zegt Rik Ascrawat, advocaat van de grootmoeder van het dodelijke slachtoffer.

De moeder van het dodelijke slachtoffer hoopt vooral de waarheid achter de gruwelijke feiten te vinden op zo'n proces. ‘Ik zou willen weten wat mijn zoon net voor hij stierf gezien heeft. Wat daar precies allemaal gebeurd is. En vooral waarom ze net hem hebben neergestoken. Voor zover wij weten stond hij daar gewoon toevallig op het verkeerde moment op de verkeerde plaats.’

Van de vier verdachten die gisteren werden doorverwezen, zit er nog maar één in de cel. Jacky L. (40) uit Lichtervelde wordt ervan verdacht de twee zwaargewonde slachtoffers te hebben neergestoken. De andere drie zijn vrij onder voorwaarden.


bron:Het Nieusblad

De commentaren zijn gesloten.