28-04-14

DRONKEN MAN MAAKT OPNIEUW BROKKEN VIJF MAANDEN NA VORIG ONGEVAL

"M'n leven is voorbij, bel politie niet"

6695345.jpg


"Mijn leven is voorbij, bel alsjeblieft de politie niet." De 25-jarige D.D. uit Koekelare wist goed waarom dat het eerste was wat hij tegen een buurtbewoner zei nadat hij gisterenochtend vroeg met zijn Citroën tegen een boom was gereden in de Zandestraat in Koekelare. Vijf maanden geleden maakte hij immers al veel brokken, en ook toen was hij dronken.


De jongeman kwam zondagochtend van een fuif, had veel te veel gedronken en viel rond 6.20 uur in slaap achter het stuur van zijn Citroën Saxo. Hij week van zijn rijvak af en belandde tegen drie jonge eiken. Hij zat met verwondingen aan de benen in zijn wagen toen een buurtbewoner kwam toegesneld die de klap had gehoord. "Hij vertelde me dat zijn rijbewijs al was ingetrokken en dat hij te veel gedronken had, iets wat ik zonder woorden zelf al had opgemerkt", zegt die buurtbewoner. "Ik vertelde hem dat ik de politie niet zou bellen, maar wel de ambulance voor zijn verwondingen." Samen met de ambulance kwam ook de politie ter plaatse. Ver hoefden die niet te zoeken in hun archieven om te weten met wie ze te maken hadden.


Rijbewijs kwijt

D.D. is bekend bij de politiediensten. Amper vijf maanden geleden veroorzaakte hij in zijn gemeente ook al een zwaar ongeval.Ook toen had hij te veel gedronken. In de Oostmeetstraat, amper twee straten verder dan het ongeval van gisteren, ramde hij op 26 november drie geparkeerde auto's en een brievenbus. Halverwege de straat, niet eens na een bocht, week hij toen uit naar de rechterkant van de weg en ramde een geparkeerde Renault Megane. Die werd meer dan tien meter vooruit gekatapulteerd en vernielde een stenen brievenbus van een buurtbewoner. De stuurloze Polo van D. denderde nog even voort en ramde een Nissan Juke die vervolgens tegen een bestelwagen geduwd werd. De materiële schade was groot en bovendien pleegde D.D. toen zelfs vluchtmisdrijf.

Voor dat ongeval moet hij zich zelfs nog verantwoorden bij de politierechter in Veurne. De gevolgen van beide ongevallen met dronken sturen kunnen dus erg zwaar zijn voor de jongeman. Bovendien reed hij 'spijts verval', wat betekent dat zijn rijbewijs al ingetrokken werd. De politierechter zal dus niet bepaald mild zijn. In theorie riskeert de jongeman zelfs een celstraf naast een lang rijverbod. En dan nog wacht hem een gepeperde rekening voor alle ravage die hij bij de ongevallen aanrichtte. Of hij voor alle schade zelf moet opdraaien, hangt af van het verslag van de politie en de verzekering. Die kan de verantwoordelijkheid immers afschuiven als het juridisch gezien om dronkenschap gaat.

Bron: HLN