31-05-14

Nieuwe robotfoto verdachte dodelijke steekpartij BruggeDe politie verspreidt een opsporingsbericht met twee robotfoto's na de dodelijke steekpartij in Brugge die vrijdag het leven kostte aan een 19-jarige man. Rond 4.50 uur vrijdagochtend 30 mei werd het slachtoffer door twee onbekenden neergestoken op de markt van Brugge.
Na een vechtpartij stak één van de twee onbekenden het slachtoffer neer met enkele meesteken. De twee verdachten werden tijdens hun vlucht gefilmd. Een van hen verloor tijdens de vlucht zijn bril, zo luidt het in het opsporingsbericht. Na een eerste robotfoto met bril, wordt er nu ook een van de man zonder bril verspreid.

"De eerste dader is begin de 20. Hij is tussen 1m70 en 1m75 lang en stevig gebouwd. Hij heeft donker haar en een pokdalig gezicht", luidt het. De tweede dader is ongeveer 24 jaar en van vreemde origine. Hij is ongeveer 1m80 lang en sportief gebouwd. Hij praat correct Nederlands.

Wie meer weet over de feiten of een van de daders kent, kan bellen naar de politie op het gratis nummer 0800/30.300.

media_xll_6785975.jpgmedia_l_6785968.jpg


media_xll_6785969.jpgBron:HLN

Jongetje (10) zit achter vals alarm op vlucht Jetairfly

media_xll_6785901.jpg


De bewuste vlieger staat op de tarmac op de luchthaven van Santo Domingo. © reuters.

Een vliegtuig van Jetairfly dat was opgestegen in Brussel, is dinsdagnacht op de luchthaven van Santo Domingo (Dominicaanse Republiek) ontruimd wegens een bomalarm. Het telefonisch bomalarm was afkomstig van een tienjarige knaap, die zichzelf voorstelde als 'Pablo Escobar, King of the Skies'. Hij deed het telefoontje vanuit een woning nabij de hoofdstad Santo Domingo.


Escobar was een beruchte Colombiaanse drugsbaron, leider van het Medellin-kartel. Hij werd in 1993 vermoord. De naam van de jongen werd om wettelijke redenen niet vrijgegeven. De jongeman, die voor een urenlange chaos op de luchthaven zorgde, is inmiddels vrijgelaten.

Bron:HLN

16-05-14

Ouders krijgen belastingbrief voor overleden zoon (17)

naamloos2.pngDe ouders van Tom Peeters, een zeventienjarige student die vorig jaar in september overleden is, hebben een belastingbrief in de bus gekregen op de naam van hun zoon. ‘Voor ons is het de zoveelste dreun’, zegt Toms moeder in Gazet van Antwerpen. ‘Het heeft waarschijnlijk te maken met inkomsten uit studentenarbeid’, verdedigt de FOD Financiën zich.


Tom Peeters, een zeventienjarige ingenieursstudent uit Herentals overleed op 28 september van vorig jaar in het Waalse Blaimont. Hij verbleef met vrienden in een bungalowpark toen hij plots stierf. De doodsoorzaak is nog altijd niet duidelijk. ‘We vonden geen sporen van drugs bij Tom. Noch de autopsie, noch het toxicologische onderzoek geven uitsluitsel’, zegt de woordvoerster van het parket van Dinant in Gazet van Antwerpen.

Acht maanden na Toms dood hebben zijn ouders een belastingbrief op zijn naam gekregen. ‘Tom zou in november van vorig jaar achttien geworden zijn. Hij studeerde nog, dus vanwaar die brief?’, vraagt zijn moeder Rosita Peetermans zich af.

‘Vakantiejob’

Volgens Françis Adijns, woordvoerder van de FOD Financiën, gaat het wellicht om ‘bedrijfsinkomsten onder de vorm van studentenarbeid’. ‘Ook als ze maar een halve dag hebben gewerkt, moeten ze die aangeven. In dit geval vind ik het erg spijtig voor de ouders, maar zo zit ons systeem nu eenmaal in elkaar.’

‘Maar Tom heeft in zijn hele leven nooit vakantiewerk gedaan.’ Toms moeder Rosita vindt de uitleg van de overheidsdienst duidelijk maar niets. ‘Is het dit dan wat ze administratieve vereenvoudiging noemen? Voor ons is het in elk geval de zoveelste dreun. En nu mag ik nog bij de belastingen gaan informeren wat ik nu met die brief moet doen.’

Bron:Het Nieuwsblad

Moordenaar aangehouden voor Bende van Nijvel

naamloos1.png
Er is een spectaculaire doorbraak in het onderzoek naar de Bende van Nijvel. Maandag hebben de speurders in Brussel een man van om en bij de 70 jaar aangehouden die volgens hen kan deelgenomen hebben aan de tweede en meest moorddadige vlaag van Bende-overvallen, die van 1985.


De procureur des Konings van Charleroi, Pierre Magnien, zal om 18.15 uur op een persconferentie meer toelichting geven over de aanhouding. De procureurs-generaal van Luik, Christian De Valkeneer, die belast is met het onderzoek, en van Bergen, Ignacio de la Serna, zullen ook aanwezig zijn. Onze redactie vernam uit goede bron dat het om iemand gaat die zou hebben deelgenomen aan de tweede en extreem moorddadige vlaag van Bende-overvallen.

Tot deze tweede vlaag behoren de dubbele overval op het Delhaize-warenhuizen in Eigenbrakel en Overijse die allebei op 27 september 1985 gepleegd werden. Daarbij vielen 8 doden. Anderhalve maand later, op 9 november 1985, verloren acht personen het leven bij de meest bloedige, maar ook laatste overval die aan de Bende van Nijvel wordt toegeschreven, die op de delhaize van Aalst.

De verdachte die maandag werd opgepakt, slaagde er sinds het begin van het onderzoek naar de Bende in om onder de radar van de speurders te blijven. De Brusselaar was nochtans reeds gekend bij het gerecht voor twee moorden, die hij in 1981 en 1991 in het Brusselse zou gepleegd hebben. Hij vertoefde weliswaar in het Brusselse gangstermilieu, maar maakte geen deel uit van de kopstukken.De verdachte hield zich, wellicht gezien zijn leeftijd, al enkele jaren koest.

De Bende van Nijvel pleegde in de eerste helft van de jaren 1980 een reeks van bloedige overvallen, voornamelijk op warenhuizen. Dat gebeurde in twee vlagen: een eerste van eind de jaren 1970 tot 1983, de tweede in 1985. In totaal vielen daarbij 28 doden. Binnen anderhalf jaar wordt het dossier definitief afgesloten.

Bron: Het Nieuwsblad