05-06-14

Diaken in de cel voor meervoudige moord

media_xll_6798374.jpg



De 57-jarige diaken uit Wevelgem, die in eerste instantie verdacht werd van actieve euthanasie, wordt nu beschuldigd van meervoudige moord. Hij sloeg toe bij meerdere patiënten tussen begin de jaren tachtig tot 2011. Dat is gezegd op de persconferentie van het Kortrijkse parket.


Hij pleegde de feiten toen hij nog verpleger was in het Heilig-Hartziekenhuis, nu AZ Delta, in Menen. Ivo P. De verklaringen die het gerecht ondertussen kon verzamelen, ondersteunen de verdenkingen.

Slachtoffers noch familie zouden Ivo P. toestemming hebben gegeven om euthanasie te plegen, maar het parket kan dat niet bevestigen noch ontkennen. Over hoeveel slachtoffers het gaat, wil het parket niet zeggen. Het wilde wel kwijt dat het om een heel grote zaak gaat. De man werd vorige dinsdag opgepakt en daags nadien aangehouden door de onderzoeksrechter. Afgelopen maandag verlengde de raadkamer zijn aanhouding.

Het onderzoek kent een normaal verloop, volgens het parket. Er is een college van psychiaters aangesteld om de man te onderzoeken. Het parket wil snel duidelijkheid. "Uit respect voor de slachtoffers en hun familie en in het belang van het onderzoek worden geen verdere verklaringen afgelegd", aldus nog Tom Janssens van het parket van West-Vlaanderen, afdeling Kortrijk.

Bron:HLN

De commentaren zijn gesloten.