05-06-14

Drie pogingen tot ontvoering in Machelen

media_xll_6798396.jpg


De lokale politie van de zone Vilvoorde-Machelen (ViMa) heeft een onderzoek geopend naar een drietal mogelijke ontvoeringspogingen die de voorbije weken zouden plaatsgevonden hebben in Machelen. Dat melden Het Nieuwsblad en de kranten van de SudPresse-groep en wordt bevestigd door de politie ViMa. Er was telkens sprake van een grijze bestelwagen waarvan de inzittenden probeerden jonge jongens mee te lokken. Een gelijkaardige bestelwagen zou een tiental dagen geleden ook in Schaarbeek gesignaleerd zijn.


Volgens Het Nieuwsblad en de SudPress-kranten ging het in Machelen om twee ontvoeringspogingen maar de lokale politie spreekt over drie pogingen. Die vonden allemaal plaats aan een voetbalveldje langs de Heirbaan. In één geval zouden de inzittenden van een grijze bestelwagen twee jongens hebben proberen meelokken, en op twee andere dagen zouden ze geprobeerd hebben hetzelfde te doen met één jongen.

"Het gaat om jongens die in dezelfde klas op dezelfde school zitten", klinkt het bij de politie ViMa. "We hebben telkens proces-verbaal opgesteld en onze lokale recherche voert het onderzoek. De wijkagent heeft de betrokken school ook al bezocht en met de directie gesproken. Onze sociale recherche, die zich onder meer met de jeugd bezighoudt, zal ook alle beschikbare informatie bekijken en evalueren of en welke andere scholen nog moeten bezocht worden."

Gisteren raakte bekend dat op 26 mei een man in een grijze bestelwagen ook zou geprobeerd hebben een twaalfjarig jongetje te ontvoeren aan een school in Schaarbeek. Het is nog niet duidelijk of er een verband is met de mogelijke ontvoeringspogingen in Machelen.

Bron:HLN

De commentaren zijn gesloten.