16-06-14

Michael Schumacher uit coma ontwaakt

media_xll_6826221.jpg


Michael Schumacher is uit zijn coma ontwaakt. Dat meldt Schumi's manager Sabine Kehm. De zevenvoudige F1-wereldkampioen is overgebracht naar een revalidatiecentrum in Lausanne. Volgens Kehm reageert Schumacher op aanrakingen en herkent hij stemmen. De Duitse krant Bild meent zelfs te weten dat Schumacher al met zijn vrouw Corinna en zijn kinderen heeft gecommuniceerd. "We willen iedereen bedanken voor de steun en de hulp die we in deze moeilijke periode gekregen hebben", luidt het bij de entourage van Schumacher.

Michael Schumacher (45) ligt niet meer in een coma. De Duitse F1-legende is vanuit het ziekenhuis in Grenoble overgevlogen naar het universitair ziekenhuis van Vaud (CHUV) in het Zwitserse Lausanne, waar hij dicht bij huis verder zal revalideren. Schumacher woont in het Zwitserse Gland, een klein dorpje tussen Genève en Lausanne. "Michael Schumacher is vanmorgen opgenomen in het CHUV", bevestigt Darcy Christen, woordvoerder van de instelling. "Zijn familie is bij hem. Wij hebben een ruimte voorzien waarin ze in alle intimiteit en in de best mogelijke omstandigheden kunnen verblijven."

29 december
Schumacher lag in een coma sinds zijn skiongeval op 29 december in Méribel in de Franse Alpen. Hij liep toen een ernstig schedeltrauma op. Aanvankelijk werd gevreesd voor zijn leven, maar na enkele weken stabiliseerde zijn toestand.

Dank
"Michael heeft het ziekenhuis in Grenoble verlaten om zijn lange periode van revalidatie verder te zetten. Hij ligt niet meer in een coma", liet Sabine Kehm, manager van Schumacher, eerder op de dag weten. "Zijn familie wenst uitdrukkelijk de behandelende artsen, verplegers en therapeuten in Grenoble te danken die de voorbije maanden uitstekend werk hebben geleverd. De familie dankt tevens alle mensen die Michael beste wensen hebben gestuurd. Die hebben hem zeker geholpen. Voor de toekomst vragen wij om begrip, zodat zijn verdere herstel buiten het publieke oog kan plaatsvinden."

Korte momenten
Eind januari hadden de artsen in Grenoble al een procedure opgestart om Schumacher langzaam uit zijn kunstmatige coma te halen. In april liet zijn manager verstaan dat de Duitser "korte momenten van bewustzijn kende".

Bron:HLN

De commentaren zijn gesloten.