04-08-14

VIER WAGENS BETROKKEN BIJ ONGEVAL KIND (2) NAGENOEG ONGEDEERD

6973475.jpg


In de Havenrandweg-Zuid in Dudzele heeft zich gisteren een drama afgespeeld voor een jong gezin uit Torhout. Een vader, vrouw en kindje (2) weken met hun auto van hun rijvak en botsten frontaal met een tegenligger. Nog twee andere auto's raakten betrokken. Vader en moeder zijn kritiek, de peuter bleef vrijwel ongedeerd.

Het gezinnetje uit Torhout reed even na 11 uur gisterochtend in de richting van Brugge. Vader zat aan het stuur, naast hem zat zijn vrouw, beiden halverwege de dertig. Hun kindje van 2 jaar oud zat achteraan veilig vastgemaakt in de Maxi-Cosi. Om een nog onduidelijke reden week de bestuurder van zijn rijvak af. Een tegenligger met drie inzittenden uit Frankrijk, kon nog op tijd uitwijken en werd achteraan licht aangetikt. Via de pechstrook kwam het voertuig van de Torhoutenaars weer op de baan terecht en botste frontaal met een tegenligger, de witte wagen bij de foto van dit artikel. Een derde tegenligger die in de richting van Knokke reed kon de twee wrakken niet meer ontwijken. De klap was enorm want het voertuig van het gezin vloog meteen in brand.

"Getuigen hebben de man en het peutertje uit de wagen kunnen helpen en het voertuig proberen doven met brandblusapparaten, helaas zonder succes", klinkt het bij de brandweer van Brugge, die ter plaatse snelde.


MUG-heli

Een ambulancier die er als eerste was had toen al geprobeerd om de vrouw te helpen en verbrandde daarbij zijn handen, want de vlammen sloegen al snel over in de auto zelf. "We hebben de vrouw vrij snel kunnen bevrijden want dat was onze prioriteit. Ondertussen werd het vuur gedoofd maar de dame liep ernstige brandwonden en een schedelbreuk op. De MUG-heli kwam ter plaatse en bracht de moeder over naar het brandwondencentrum van het UZ in Gent. Daar werd ze geopereerd. Haar toestand is kritiek, net als die van haar man, die werd overgebracht naar het AZ Sint-Jan. De peuter werd naar het dichtstbijzijnde ziekenhuis in Knokke overgebracht ter controle, maar liep amper verwondingen op. In de witte wagen raakten twee personen licht tot zwaargewond en een kindje van vijf lichtgewond. In de laatste wagen liep de bestuurder ook zware verwondingen op maar bij geen van hen, allen West-Vlamingen, zijn de verwondingen levensbedreigend. De politie ging op zoek naar familie van het gezin uit Torhout om het kindje tijdelijk op te vangen. Bij het ter perse gaan waren de ouders nog steeds in levensgevaar.

Het parket stelde een verkeersdeskundige aan en de rijbaan was tot 17 uur volledig versperd tussen de twee rotondes in de straat. "Het is voorlopig een raadsel waarom de wagen van de rijbaan afweek. Ging het om een verstrooidheid of iets anders, het is niet duidelijk", klinkt het bij het parket.

THOMAS ROSSEEL

Bron: HLN

De commentaren zijn gesloten.