09-09-14

Man riskeert 13 jaar cel voor kinderverkrachting!!


Het openbaar ministerie eist dertien jaar cel voor een man die ervan verdacht wordt een veertienjarig meisje uit Torhout brutaal te hebben verkracht. De beklaagde geeft aan dat hij seks had met toestemming.De feiten dateren van afgelopen winter. Het meisje nam op dat moment elke dag de trein van en naar school, om dan vervolgens de bus naar huis te nemen. K.S., een 28-jarige Pakistaan die in Brugs opvanghuis verbleef, kreeg het meisje op de trein in het vizier. Omdat een eerdere toenadering mislukte, besloot de illegaal op 9 januari het meisje naar huis te achtervolgen.

Tijdens de wandeling tussen de bushalte en haar woning sloeg hij toe. ‘Het was al donker en hij sleurde zijn weerloze slachtoffer in de tuin van haar buren, waar hij zich aan haar vergreep’, zegt advocaat Johan Windels. ‘Deze feiten zijn bijzonder traumatisch voor haar en zolang hij vrij rondliep, leefde zij in angst.’

‘Het is belangrijk dat de beklaagde een zware straf krijgt zodat zij en haar familie aan het verwerkingsproces kunnen beginnen. Ze kampen met een groot onveiligheidsgevoel en overwegen zelfs te verhuizen. Het meisje gaat ook niet langer in Brugge naar school.’

K.S. bleef lange tijd buiten schot – er werd eerst zelfs een verkeerde verdachte opgepakt – maar uiteindelijk viel hij in april toch door de mand dankzij beelden van de camera's aan het Torhoutse station. Sindsdien zit K.S. in de cel.

Zwaar alcoholprobleem

Volgens specialisten vormt de Pakistaan, die met een zwaar alcoholprobleem kampt, een gevaar voor de maatschappij en is zelfs chemische castratie aangewezen. Zover wou de procureur het gisteren echter niet drijven tijdens de pleidooien in de rechtbank. De beklaagde zelf is de feiten altijd blijven ontkennen, maar gisteren gaf hij toch toe dat hij seks had met het meisje.

‘Maar dan wel met haar toestemming’, zei hij. Naast de feiten ten aanzien van het Torhoutse meisje staat K.S. ook terecht voor de verkrachting van een meerderjarig meisje uit Roeselare. Zijn advocaat Nick Verstraete vroeg om zijn celstraf te beperken tot drie jaar. Het vonnis zal worden uitgesproken op 22 september.

Bron:Het Nieuwsblad

Politie neemt Ferrari in beslag tot eigenaar achterstallige belasting dokt

In het Oost-Vlaamse Geraardsbergen heeft de politie tijdens een verkeerscontrole in samenwerking met de Vlaamse Belastingsdienst een Ferrari in beslag genomen. De eigenaar kreeg zijn auto pas terug nadat hij een openstaande schuld van meer dan 10.000 euro betaalde. Dat meldt de lokale politiezone Geraardsbergen-Lierde.
De controle gebeurde dinsdag aan de Astridlaan in Geraardsbergen. Er werden 1.590 voertuigen gecontroleerd. De politie maakte 32 processen-verbaal op voor achterstallige verkeersbelasting, voor een totaal bedrag van 27.172 euro.

‘De eigenaar van een Ferrari had een openstaande schuld van meer dan 10.000 euro. Zijn voertuig werd tijdelijk in beslag gesteld op de parking van de lokale politie en werd vrijgegeven na betaling van de achterstallige belasting’, zegt de lokale politie. Drie andere voertuigen werden in beslag genomen omdat de bestuurders geen verzekering of geldig inschrijvingsbewijs hadden.

bron: Het Nieuwsblad

Acteur Marc Stroobants ziet zoontje (6) verongelukken onder vrachtwagen !!

b8cde484-3798-11e4-bbbe-9afc268a5bfb_original_jpg_h380.jpg


Een vrachtwagenchauffeur had hen net te laat opgemerkt, toen hij op een druk kruispunt in Deurne een afslag naar rechts nam. Acteur Marc Stroobants (50) schreeuwde nog om te stoppen, maar zijn zoontje Ziggy (6) werd geraakt door de vrachtwagen. Het jongetje overleefde de klap niet.

8c526d88-3795-11e4-bbbe-9afc268a5bfb_original_jpg_h380_jpg_568.jpg
Acteur Marc Stroobants en zijn vriendin actrice Mieke Laureys (40) wonen op slechts enkele honderden meters van de plaats van het ongeval. Stroobants – vooral bekend als inspecteur Rudy Dams in de politieserie Witse – fietste dagelijks met zijn zoontje Ziggy langs het drukke kruispunt in Deurne, van en naar school. Maar gisteren rond 15.30 uur liep het fout: een vrachtwagen van Dreamland had de acteur en zijn zoontje te laat opgemerkt bij het afslaan.

Korte tijd na het ongeval bevestigde de politie dat de zesjarige Ziggy om het leven was gekomen. Alles wijst erop dat het om een dodehoekongeval gaat.


Bron: Het Nieuwsblad