27-10-14

Vader die zoontje verloor wil gezinsdrama's voorkomen!!

Tim verloor zijn zoontje in een gezinsdrama, aangericht door zijn ex. 20 maanden later heeft hij een structuur op poten gezet om gezinsdrama's in Vlaanderen te voorkomen. 'Bescherm De Kinderen' moet zo bekend worden als 'Child Focus', maar dan als meldpunt voor aanrollende gezinsdrama's. 24/24 moet een team van advocaten, (kinder)psychiaters, artsen en ervaringsdeskundigen klaarstaan.
20 maanden geleden verloor Tim Vanhauwaert (38), een frituuruitbater uit Hooglede, zijn zoontje Tibeau (4). Moeder Isabelle Debackere (34) verdronk hem in bad uit wraak omdat haar man wilde scheiden. Dochter Femke (9) was als tweede aan de beurt, maar de moeder viel in slaap door kalmeerpillen. Ook haar zelfmoord mislukte zo.

Vlak voor de feiten was ze ontslagen uit een psychiatrische instelling na een collocatie, zónder dat de echtgenoot verwittigd werd. Hij waande de kinderen veilig bij zijn schoonouders, maar de vrouw slaagde erin de kinderen mee naar huis te krijgen. Tim had dan al een 20-tal pv's laten opstellen voor geweld en bedreiging. Hij had herhaaldelijk gewaarschuwd dat er zonder hulp iets ernstigs ging gebeuren. Via brieven uit de gevangenis dreigt de moeder met een nieuw gezinsdrama op hun tweede kind. De assisenzaak start op 24 november.
Gezocht: 250.000 donateurs

Vader Tim: "In maart richtte ik de vzw 'Bescherm De Kinderen' op. Doel? Dag en nacht een telefooncentrale bemannen en een specialistenteam klaar hebben voor de eerste crisisopvang: advocaten, artsen, psychologen, psychiaters en ervaringsdeskundigen als ik die onmiddellijk ingrijpen bij een telefoon van een ongerust familielid. Had ik zo'n hulplijn maar gehad. Op termijn moet er ook een vluchthuis komen."

"We draaien grotendeels op vrijwilligers. Mensen die al bij de zelfmoordlijn werken, bieden zich spontaan aan, maar sommige kernmensen moet je betalen. Met de vorige justitieminister Turtelboom werkten we een wetswijziging uit, die nu klaarstaat. Daarin staat bijvoorbeeld dat ex-partners standaard op hoogte gebracht moeten worden bij ontslag uit de psychiatrie, als er kinderen zijn. Daar liep het bij mij fout."

Bron: HLN

02-10-14

Is nieuwe logo van Proximus plagiaat?

Optima heeft telecomoperator Belgacom in gebreke gesteld, omdat het onlangs voorgestelde logo van het merk Proximus te veel op het beeldmerk van de vermogensbeheerder zou lijken. Optima vraagt dat er vanavond al wordt gestopt met het gebruik van het nieuwe logo, maar Belgacom gaat daar niet op in.

Proximus onthulde vorige week een nieuw logo, waarin de letter "x" een prominente plaats krijgt. Maar volgens Optima vertoont het 3D "hashtag"-symbool dat daarvoor gebruikt wordt, verregaande gelijkenissen met het Optima-logo.

"De gelijkenissen met het sinds jaren gedeponeerde en beschermde beeldmerk zijn derhalve dermate groot dat Optima niet anders kon dan vaststellen dat dit de kracht van haar merk aantast, op zijn minst verwarring creëert en haar ernstige schade toebrengt", zo zegt Optima in een persbericht.

Daarom heeft Optima woensdag Proximus formeel in gebreke gesteld. Er wordt een staking van het gebruik van het logo gevraagd voor donderdagavond 2 oktober.

"Optima eist dat Proximus/Belgacom zijn beeldmerk op substantiële wijze wijzigt zodat de bestaande verwatering en verwarring definitief verdwijnen", klinkt het. Volgens Belgacom-woordvoerder Jan Margot ziet het telecombedrijf evenwel geen reden om op die vraag in te gaan. "Het is niet omdat sommige mensen vinden dat de logo's op elkaar lijken, dat er sprake is van plagiaat", klinkt het. "Ons logo is gedeponeerd, we gaan niet stoppen met het gebruik ervan."

Belgacom heeft Optima intussen ook officieel op de hoogte gebracht van die beslissing. De woordvoerder benadrukt ook dat de twee bedrijven elk in andere sector actief zijn, waardoor er nauwelijks sprake kan zijn van verwarring.

Optima meldt intussen dat het antwoord van Belgacom bij hen binnengelopen is. Woordvoerder Jo Viaene kon nog niet zeggen welke stappen Optima nu zal ondernmemen. "Het is nu veel te vroeg om daar op in te gaan. Dit wordt voer voor de juristen om te zien welke actie er verder zou kunnen worden genomen", klinkt het. "We gaan de komende dagen en weken bekijken wat we gaan doen."
proximus.jpg

Hevige brand in School in Roeselare


Bekijk meer video's van vtmnieuws op


In Roeselare is vanavond een zware brand uitgebroken in het Koninklijk Technisch Atheneum. Door de vlammen zouden de werkplaatsen volledig zijn uitgebrand.

De brand brak uit rond zeven uur. Buurtbewoners merkten snel een immense rookpluim boven de stad. Verschillende brandweerkorpsen kwamen ter plaatse om het vuur te blussen.

Aan de oorzaak van de brand ligt een grasmachine die vuur zou hebben gevat in de werkplaats van het KTA.

Het hoofdgebouw van de school bleef van de vlammen gespaard, maar de werkplaatsen en een geparkeerde bus zijn volledig uitgebrand.

Op het moment van de brand waren er een aantal studenten aanwezig die avondles volgden. Niemand raakte gewond.

Bron:VTM Nieuws

Lijk aangetroffen in Roeselare


Bekijk meer video's van vtmnieuws op


Ter hoogte van de Westlaan in Roeselare is het stoffelijk overschot gevonden van een vermiste 17-jarige jongen. Omstreeks half zes troffen wandelaars het lichaam aan op een braakliggend terrein.

Uit de eerste vaststellingen blijkt dat het om de vermiste Ward Vermeulen uit Roeselare gaat. De 17-jarige tiener werd voor het laatst gezien op 15 september. Hij vertrok die ochtend naar school, maar kwam er nooit opdagen. Over de omstandigheden is nog niets bekend.

Het lichaam werd omstreeks half zes aangetroffen door voorbijgangers die met hun hond aan het wandelen waren.

De wetsdokter en het parket zijn ter plaatse en onderzoeken de zaak.

Bron VTM Nieuws