08-12-14

Speurders zaak-Béatrice onderzoeken tientallen tips

d77f2530-7edf-11e4-a2fd-2e5932f51e22_web_translate_-1_915157_-10_24463__scale_0_0771095_0_0771095__.jpg


In de zaak van de moord op de 14-jarige Béatrice Berlaimont zijn tientallen tips binnengekomen bij de politie. ‘Twintig speurders onderzoeken tientallen en misschien wel honderden verklaringen in detail’, schrijft l’Avenir.


Volgens de krant zouden heel wat tips binnengestroomd zijn via Child Focus. Een aantal getuigen zouden Béatrice na haar verdwijning hebben opgemerkt. Er zouden ook ‘bizarre’ aanwijzingen zijn doorgespeeld, maar de speurders benadrukken dat ze alle tips grondig willen onderzoeken.

Het tienermeisje was sinds 21 november vermist. Haar lichaam werd begin vorige week teruggevonden in een bos nabij haar woning. De polsen van Béatrice waren vastgebonden en er hing een touw rond haar hals.

Zaterdagochtend woonden meer dan duizend mensen haar begrafenis bij in de Saint-Martinkerk in Aarlen. Veel inwoners van Aarlen kwamen hun steun betuigen aan de familie van het jonge gezin. De burgemeester van Aarlen, Vincent Magnus, was aanwezig, net zoals vertegenwoordigers van de brandweer en verschillende leerlingen van de school van het meisje.

In het overlijdensbericht van de 14-jarige adolescente, koos haar moeder voor de volgende woorden: ‘Envole-toi mon papillon, qu’au ciel tu puisses trouver la paix, qu’ici-bas tu n’avais pas.’ Vrij vertaald, ‘vlieg uit mijn vlinder, in de hemel kan je de rust vinden, die je hier beneden niet had’. Het bericht is ondertekend door de moeder, vader, stiefvader, stiefmoeder, grootouders, tante, nicht, kleine zus en stiefbroers en -zussen.

Bron:Het Nieuwsblad

De commentaren zijn gesloten.