10-02-14

Brandstofdief moet 27.000 euro betalen

Torhoutenaar Steven J. (33) moet ruim 27.000 euro schadevergoeding betalen aan zijn voormalige werkgever Agrotrans, een transportbedrijf uit Izegem. Hij misbruikte de tankkaart van zijn ex-werkgever om 58 keer te tanken in en rond de streek van Izegem. De gestolen diesel verkocht hij voor een euro per liter aan een man uit Jabbeke. De koper stond mee terecht maar werd vrijgesproken omdat hij niet wist dat de brandstof gestolen was. Steven J. kreeg van de strafrechter 100 uur werkstraf.

bron:het nieuwsblad

Vier verdachten dodelijke raid Torhout op weg naar assisen

Kevin D. (rechts) zou de fatale steek aan het slachtoffer gegeven hebben.

c306b580-9017-11e3-927f-52c464cf5cea_web_scale_0_0529101_0_0529101___jpg_h380.jpg
Het onderzoek naar de dodelijke raid in de stationsbuurt in het West-Vlaamse Torhout is afgerond. Vier verdachten zijn op weg naar het assisenhof. ‘Hopelijk brengt dat de waarheid aan het licht’, zegt de moeder van het slachtoffer uit Ichtegem.Het ziet ernaar uit dat vier leden van de hiphopbende RAW13 zich binnenkort voor het hof van assisen moeten verantwoorden voor hun aandeel in de dodelijke raid in juli 2011. Daarbij kwam een 21-jarige jongeman uit Ichtegem om het leven.

‘Hopelijk brengt een proces de waarheid aan het licht’, zegt zijn moeder. ‘Ik zit al die tijd met vragen en zou die graag beantwoord zien. Dat wordt voor mij het belangrijkste in mijn verwerkingsproces.’

Op een zomeravond in juli 2011 zakten enkele leden van de hiphopbende RAW13 naar de Stationsstraat in Torhout af. Eén van hen had daar nog een rekening te vereffenen en had zijn makkers opgetrommeld. Tot de tanden gewapend stormden ze met een pick-up de straat vol cafés binnen. Ze haalden met messen uit naar omstanders en lieten een spoor van vernieling achter. Naast het dodelijke slachtoffer, raakten twee andere omstanders ook zwaargewond.

Het onderzoek is afgerond. Alle verdachten verschenen gistermorgen voor de Brugse raadkamer. Die besliste om twee van hen niet verder te vervolgen omdat ze niets met de feiten te maken hadden.

Vier leden van de hiphopbende RAW13 werden wel doorverwezen naar de Gentse kamer van inbeschuldigingstelling. Die zal bepalen of een volksjury over de feiten moet beslissen. ‘Maar wees maar zeker dat deze zaak richting het hof van assisen gaat’, zegt Rik Ascrawat, advocaat van de grootmoeder van het dodelijke slachtoffer.

De moeder van het dodelijke slachtoffer hoopt vooral de waarheid achter de gruwelijke feiten te vinden op zo'n proces. ‘Ik zou willen weten wat mijn zoon net voor hij stierf gezien heeft. Wat daar precies allemaal gebeurd is. En vooral waarom ze net hem hebben neergestoken. Voor zover wij weten stond hij daar gewoon toevallig op het verkeerde moment op de verkeerde plaats.’

Van de vier verdachten die gisteren werden doorverwezen, zit er nog maar één in de cel. Jacky L. (40) uit Lichtervelde wordt ervan verdacht de twee zwaargewonde slachtoffers te hebben neergestoken. De andere drie zijn vrij onder voorwaarden.


bron:Het Nieusblad

Echtpaar zwaargewond na gasontploffing in Lichtervelde

fotolichtervelde_JPG_h380.jpg
Maandagvoormiddag rond 10 uur heeft een zware ontploffing plaatsgevonden bij een bejaard echtpaar in Lichtervelde.De zeventigers werden met zware verwondingen naar het ziekenhuis gebracht.


De hulpdiensten kwamen massaal ter plaatse in de Sportlaan in Lichtervelde.

Rond 10 uur deze ochtend zou een gaskachel ontploft zijn. De explosie was zo hevig dat de garagepoort uit haar hengsels werd geblazen. Het grote raam van de benedenverdieping werd zo hard weggeblazen dat de scherven aan de overkant van de straat lagen.

Vooral de man zou er erg aan toe zijn, maar hij is niet in levensgevaar.

03-02-14

Straatrace oorzaak van dodelijk ongeval op Brugse ring !

media_xll_6456407.jpg


Het zware verkeersongeval op de Brugse ring maandag werd veroorzaakt door een straatrace. Dat blijkt uit de vaststellingen van de verkeersdeskundige en uit getuigenverklaringen. Eén van de roekeloze bestuurders liet hierbij het leven. Het rijbewijs van de andere straatracer werd onmiddellijk ingetrokken.

Rond 14.45 uur raasden twee wagens aan te hoge snelheid over de ring rond Brugge. Ze kwamen uit de richting van het station en reden richting Kruispoort. Een 41-jarige man uit Sijsele en een 22-jarige Bruggeling probeerden elkaar om de haverklap in te halen. Ter hoogte van het Blosocentrum in Assebroek ging één van de wagens over de volle witte lijn en belandde daardoor op het tegenliggende rijvak.

Bij de zware botsing waren in totaal vijf voertuigen betrokken. De 41-jarige man uit Sijsele overleed ter plaatse. Het rijbewijs van de andere straatracer werd door het parket van Brugge onmiddellijk in beslag genomen. Hij raakte net als enkele andere slachtoffers slechts lichtgewond.

Een 71-jarige man uit Brugge is er wel heel erg aan toe. Hij verkeert nog steeds in levensgevaar en wordt vanavond geopereerd.

Bron:HLN